← Alle onderwerpen
Tweedehands kopen
Een product van iemand anders overnemen
Zo word je de nieuwe eigenaar van een AYA-product wanneer je een overdrachtslink of QR-code hebt gekregen van de vorige eigenaar.
Heb je een AYA-product gekocht of gekregen van iemand anders, dan stuurt de vorige eigenaar je een link of laat je een QR-code zien. Zodra je accepteert, is het product van jou.
Zo accepteer je het
- Open de link of scan de QR-code op je eigen telefoon.
- Onder Je krijgt een AYA-product zie je om welk product het gaat, de naam als die meegaat en hoe lang het geldig is, bijvoorbeeld Geldig tot een datum of Levenslang geldig.
- Tik op Accepteren.
- Wanneer er Het is nu van jou. staat, kun je op Openen in de app tikken om het product te bekijken.

De pagina toont nooit gegevens over de vorige eigenaar, alleen het product, de naam (als die meegaat) en de geldigheid.
Wat er meegaat
- De resterende tijd, het abonnement en een eventueel geregistreerd apparaat-ID in het AYA-register.
- De naam, als de vorige eigenaar ervoor heeft gekozen om die mee te laten gaan. Anders kun je het product zelf een naam geven.
- Bij een beveiligingslabel op een koffer kan de vorige eigenaar kiezen om de reisgeschiedenis door te geven.
Wat er niet meegaat
- Scangeschiedenis, berichten, locaties en de personen met wie het product was gedeeld.
- De betalingen van de vorige eigenaar. Bij een herbruikbaar polsbandje stopt het abonnement van de verkoper en verleng je het zelf.
Goed om te weten
- De link werkt één keer en is 7 dagen geldig. Staat er "De link is verlopen. Vraag de vorige eigenaar om een nieuwe.", dan heb je een nieuwe link nodig.
- Totdat je accepteert, blijft het product van de vorige eigenaar en kan diegene de overdracht annuleren.
- Word je gevraagd om in te loggen, dan komt dat doordat deze telefoon eerder met een e-mailadres is ingelogd. Log in, zodat het product op je eigen account terechtkomt.
Geen antwoord gevonden?
Schrijf ons