Gå till innehållet
← Alla ämnen
Dela med familjen

Dela en produkt med den andra föräldern

Ge den andra föräldern eller en annan vuxen åtkomst som medförälder så att ni båda får meddelanden och samtal när produkten skannas.
Bor ni inte under samma tak eller vill ni bara dela på ansvaret? Som ägare kan du dela en produkt med en annan vuxen som då får meddelanden och samtal precis som du.

Så gör du

  1. Öppna produkten från startsidan och tryck på kugghjulet uppe till höger (Inställningar).
  2. Hitta Personer. Här står du själv som Du (ägare) tillsammans med dem du redan har delat med.
  3. Tryck på Lägg till en person.
Personer i produktens inställningar
Personer i produktens inställningar
  1. Skriv personens namn, t.ex. Pappa eller Mormor.
  2. Välj rollen Medförälder.
  3. Tryck på Dela länk eller QR-kod. Länken är klar direkt.
  4. Skicka länken med Dela (telefonens delningsmeny), kopiera den med Kopiera länk eller tryck på Visa QR-kod och låt den andra personen skanna koden med sin egen telefon.
Länken är klar att delas
Länken är klar att delas
Vill du hellre skicka ett mejl? Skriv e-postadressen i fältet E-post (valfritt) och tryck på Skicka inbjudan via e-post i stället för att skapa en länk.

Det här kan en medförälder göra

  • Får besked när produkten skannas och blir uppringd samtidigt som du när en upphittare ringer.
  • Ser karta, skanningshistorik och meddelanden.
  • Kan ändra namn och anteckningar samt pausa produkten.
  • Kan slå på och av sina egna aviseringar för produkten.
  • Kan aldrig betala, dela vidare, överlåta produkten eller ta bort den från appen. Det kan bara du som ägare göra.

Bra att veta

  • En länk fungerar en gång och gäller i 14 dagar. En inbjudan via e-post gäller också i 14 dagar.
  • Det kan finnas högst 5 personer utöver dig på en produkt.
  • Listan visar status för varje person: Väntar, Har åtkomst eller Utgånget.
  • Tryck på Byt roll för att göra en medförälder till kontaktperson eller tvärtom. Tryck på Ta bort och sedan Ja, ta bort för att ta tillbaka åtkomsten.
  • Har en inbjudan via e-post gått ut kan du trycka på Skicka igen.
  • AYA skickar aldrig SMS. De du delar med får besked som push-notis i sin egen telefon. E-post som reserv får bara du som ägare.
  • Du är alltid ägare. Vill du ge över ägarskapet till medföräldern, läs Gör en medförälder till ägare.