Przejdź do treści
← Wszystkie tematy
Codzienne użytkowanie

Wiadomości i połączenia od znalazcy

Jak odebrać połączenie od osoby, która znalazła Twoje dziecko lub przedmiot, oraz gdzie znaleźć wiadomości i zdjęcia.
Gdy ktoś zeskanuje Twój produkt, może do Ciebie zadzwonić lub napisać wiadomość bezpośrednio ze strony skanowania. Twój numer telefonu nigdy nie jest widoczny w przypadku opasek i etykiet - wszystko odbywa się przez AYA.

Gdy dzwoni znalazca

  1. Twój telefon otrzymuje powiadomienie, np. Znaleziono: Emma z tekstem Ktoś chce porozmawiać z tobą o Emma. Dotknij, aby odebrać. W przypadku połączenia wideo pojawia się informacja o czacie wideo.
  2. Dotknij powiadomienia lub przycisku Odbierz. Połączenie otworzy się w AYA.
  3. Jeśli masz otwartą aplikację, połączenie pojawi się jako baner na górze ekranu z przyciskami Odbierz oraz Odrzuć.
  4. Po zakończeniu rozmowy połączenie znajdziesz w sekcji Połączenia i wiadomości na stronie produktu.

Gdy pisze znalazca

  • Otrzymasz powiadomienie Wiadomość o Emma wraz z pierwszymi słowami wiadomości.
  • Dotknij powiadomienia, aby otworzyć produkt. Wiadomość oraz ewentualne zdjęcie znajdują się w sekcji Połączenia i wiadomości.
Połączenia i wiadomości na stronie produktu
Połączenia i wiadomości na stronie produktu

Połącz: na żywo i skrzynka odbiorcza

Dotknij Połącz na dolnym pasku.
  1. W zakładce Na żywo widzisz, kto znajduje się w tej chwili na jednej z Twoich stron skanowania, czy udostępnił lokalizację oraz czy czyta stronę, dzwonił lub napisał.
  2. Dotknij Przełącznik, aby napisać do tej osoby, dopóki nadal jest na stronie.
  3. W zakładce Skrzynka odbiorcza zebrane są wszystkie połączenia i wiadomości, w tym również nieodebrane.
Strona znalazcy działa przez 3 minuty po zeskanowaniu. Odpowiedz szybko, jeśli możesz.

Warto wiedzieć

  • Gdy przychodzi połączenie, dzwoni ono jednocześnie na wszystkich Twoich urządzeniach, a także u osób, którym udostępniasz produkt.
  • Jeśli nie zdążysz odebrać połączenia na czas, otrzymasz powiadomienie Nieodebrane połączenie.
  • Gdy żadne z Twoich urządzeń nie może odebrać powiadomienia, wysyłamy je na adres e-mail przypisany do Twojego konta.
  • Jeśli produkt jest wstrzymany, znalazca nie może się z Tobą skontaktować.