Gå til innholdet
← Alle emner
Deling med familien

Del et produkt med den andre forelderen

Gi den andre forelderen eller en annen voksen tilgang som medforelder, slik at dere begge får meldinger og samtaler når produktet skannes.
Bor dere ikke under samme tak, eller vil dere bare være to om ansvaret? Som eier kan du dele et produkt med en annen voksen, som da får meldinger og samtaler akkurat som deg.

Slik gjør du det

  1. Åpne produktet fra forsiden, og trykk på tannhjulet øverst til høyre (Innstillinger).
  2. Finn Personer. Her står du selv som Deg (eier) sammen med dem du allerede har delt med.
  3. Trykk på Legg til en person.
Personer i produktets innstillinger
Personer i produktets innstillinger
  1. Skriv inn personens navn, f.eks. Pappa eller Mormor.
  2. Velg rollen Medforelder.
  3. Trykk på Del lenke eller QR-kode. Lenken er klar med en gang.
  4. Send lenken med Del denne siden (telefonens delemeny), kopier den med Kopier lenke, eller trykk på Vis QR-kode og la den andre skanne koden med sin egen telefon.
Lenken er klar til å deles
Lenken er klar til å deles
Vil du heller sende en e-post? Skriv inn e-postadressen i feltet E-post (valgfritt), og trykk på Send invitasjonen på e-post i stedet for å lage en lenke.

Dette kan en medforelder gjøre

  • Får beskjed når produktet skannes, og blir ringt opp samtidig som deg når en finner ringer.
  • Ser kart, skannehistorikk og meldinger.
  • Kan endre navn og notater samt sette produktet på pause.
  • Kan slå sine egne varsler for produktet av og på.
  • Kan aldri betale, dele videre, overdra produktet eller fjerne det fra appen. Det er det kun du som eier som kan gjøre.

Greit å vite

  • En lenke fungerer én gang og gjelder i 14 dager. En invitasjon på e-post gjelder også i 14 dager.
  • Det kan være høyst 5 personer i tillegg til deg på et produkt.
  • Listen viser status for hver person: Venter, Har tilgang eller Utløpt.
  • Trykk på Bytt rolle for å gjøre en medforelder til kontaktperson eller omvendt. Trykk på Fjern blokkering og deretter Ja, frigi enhet for å trekke tilbake tilgangen.
  • Er en invitasjon på e-post utløpt, kan du trykke på Send igjen.
  • AYA sender aldri SMS. De du deler med, får beskjed som push-varsel på sin egen telefon. E-post som reserve får bare du som eier.
  • Du er alltid eier. Vil du gi eierskapet videre til medforelderen, kan du lese Gjør en medforelder til eier.