Przejdź do treści
← Wszystkie tematy
Konto i urządzenia

Zaloguj się na nowym telefonie lub komputerze

Jak przenieść swoje konto AYA na nowe urządzenie za pomocą jednorazowego kodu e-mail lub klucza dostępu (passkey).
Masz nowy telefon albo chcesz sprawdzić swoje produkty na komputerze? Zaloguj się adresem e-mail, którym zabezpieczyłeś konto, lub kluczem dostępu. Twoje produkty, zamówienia i ustawienia zostaną przeniesione.

Jak zalogować się za pomocą adresu e-mail

  1. Wejdź na stronę ayafamily.dk i dotknij Zaloguj się.
  2. Zobaczysz ekran Witaj z powrotem. Dotknij Zaloguj się za pomocą email.
  3. Wpisz swój adres e-mail i dotknij Wyślij kod.
  4. Otrzymasz 6-cyfrowy kod w wiadomości e-mail (Sprawdź pocztę e-mail). Wpisz kod i dotknij Zweryfikuj.
  5. Trafisz na stronę główną ze swoimi produktami.
Logowanie za pomocą klucza dostępu lub adresu e-mail
Logowanie za pomocą klucza dostępu lub adresu e-mail

Jak zalogować się kluczem dostępu

Jeśli zabezpieczyłeś konto kluczem dostępu, możesz dotknąć Zaloguj się kluczem dostępu i użyć Face ID, Touch ID lub kodu blokady telefonu. Klucz dostępu musi być dostępny na urządzeniu, na którym się logujesz.
Nowe logowanie domyślnie wylogowuje Twoje pozostałe urządzenia. To zabezpieczenie, dzięki któremu stary telefon leżący w szufladzie nie ma dostępu do lokalizacji Twoich dzieci.

Jesteś już w aplikacji?

Jeśli masz już otwartą aplikację AYA na nowym urządzeniu, dotknij okrągłej ikony w prawym górnym rogu, a następnie Zaloguj się za pomocą email w sekcji Twoje konto. Działa to dokładnie tak samo.

Warto wiedzieć

  • Jeśli nigdy nie zabezpieczyłeś konta adresem e-mail ani kluczem dostępu, nie można przenieść go na nowe urządzenie. Dodaj adres e-mail teraz, dopóki masz jeszcze stary telefon.
  • Jeśli kod się nie zgadza, pojawi się komunikat Błędny kod - spróbuj ponownie.
  • Jeśli kod nie dociera, sprawdź folder spam. Gdy pomyliłeś się w adresie e-mail, dotknij Użyj innego adresu e-mail i spróbuj ponownie.
  • Jeśli otworzysz link do logowania z wiadomości e-mail, strona zaloguje Cię i przekieruje dalej. Gdy link jest za stary, zobaczysz komunikat Link jest nieprawidłowy lub wygasł.
  • Dotknij Zacznij od nowa tylko wtedy, gdy chcesz utworzyć zupełnie nowe konto na tym urządzeniu.