← Wszystkie tematy
Udostępnianie rodzinie
Dodaj osobę kontaktową
Ustaw np. dziadka, babcię, sąsiada lub krewnego jako osobę kontaktową, aby otrzymywali wiadomości i połączenia po zeskanowaniu produktu.
Osoba kontaktowa to dodatkowa osoba dorosła, która otrzymuje wiadomość i połączenie, gdy ktoś znajdzie produkt - np. babcia, sąsiad lub bliski seniora. Osoba kontaktowa nie może niczego zmieniać w ustawieniach produktu.
Jak to zrobić
- Otwórz produkt i dotknij ikony koła zębatego (Ustawienia).
- Znajdź sekcję Osoby i dotknij Dodaj osobę.
- Wpisz nazwę osoby, np. Babcia.
- Wybierz rolę Osoba kontaktowa.

- Dotknij Udostępnij link lub kod QR i wyślij link za pomocą Podziel się, Kopiuj link lub Pokaż kod QR. Możesz także wpisać adres e-mail i dotknąć Wyślij zaproszenie e-mailem.
- Osoba kontaktowa otwiera link na własnym telefonie i dotyka Przyjmij. Do tego momentu nie otrzymuje żadnych powiadomień.
Własna strona osoby kontaktowej
Gdy osoba kontaktowa przyjmie zaproszenie, produkt pojawi się w sekcji Udostępnione mi na jej stronie głównej. Dotknięcie Otwórz wyświetla prostą stronę z ostatnim skanowaniem.

- Na górze widnieje napis Masz dostęp oraz nazwa produktu.
- Ostatnie skanowanie pokazuje godzinę, a Pokaż na mapie otwiera lokalizację. Jeśli lokalizacja jest tylko szacunkowa, wyświetla się Przybliżona lokalizacja.
- Jeśli w danej chwili trwa połączenie, osoba kontaktowa może dotknąć Dołącz do połączenia.
- Gdy osoba kontaktowa nie chce już otrzymywać powiadomień, dotyka Przestań dostawać wiadomości, a następnie Tak, przestań.
Warto wiedzieć
- Osoba kontaktowa otrzymuje powiadomienia i połączenia, ale nie widzi historii ani wiadomości oraz nie może zmieniać nazwy, notatek ani wstrzymać produktu. Jeśli dana osoba powinna mieć takie uprawnienia, wybierz rolę Współrodzic.
- Możesz w każdej chwili zmienić rolę za pomocą przycisku Zmień rolę pod daną osobą na liście.
- Do jednego produktu może być przypisanych maksymalnie 5 osób oprócz Ciebie.
- W przypadku opaski wielokrotnego użytku sekcja ta nazywa się Dodatkowe kontakty, dopóki udostępnianie nie zostanie włączone dla Twojego konta. Możesz tam dodać maksymalnie dwie osoby, podając imię i adres e-mail.
Nie ma tu odpowiedzi?
Napisz do nas