Idi na sadržaj
← Sve teme
Vlasništvo i prenos

Uklonite proizvod iz svoje aplikacije

Oslobodite QR kod, tako da proizvod nestane iz vaše aplikacije, a neko drugi ga može aktivirati s preostalim vremenom.
Ako proizvod više ne koristite ili ste ga poklonili, možete ga ukloniti iz svoje aplikacije. QR kod postaje slobodan, pa ga sljedeća osoba može aktivirati.

Kako se radi

  1. Otvorite proizvod i dodirnite zupčanik (Postavke).
  2. Pomaknite se sasvim dolje i dodirnite Ukloni iz moje aplikacije (Oslobodite QR kod da ga neko drugi može aktivirati).
Ukloni iz moje aplikacije na dnu postavki
Ukloni iz moje aplikacije na dnu postavki
  1. Pročitajte tekst pod Ukloniti iz vaše aplikacije?.
  2. Dodirnite Da, ukloni. Ako se predomislite, dodirnite Otkažite.
Ovo se ne može poništiti. Ako proizvod treba otići određenoj osobi, Prenesite proizvod na novog vlasnika je siguran izbor, jer ga tada može preuzeti samo ta osoba.

Šta se dešava kada uklonite proizvod

  • Ime, historija skeniranja, poruke, bilješke i osobe s kojima ste dijelili se brišu.
  • QR kod postaje slobodan. Prva osoba koja ga skenira i aktivira postaje novi vlasnik.
  • Vrijeme isteka se ne produžava. Sljedeći vlasnik dobiva preostalo vrijeme.
  • Sigurnosna oznaka u AYA registru zadržava svoj zaključani ID uređaja, pa uređaj i kod sljedećeg vlasnika ostaje vlasnički označen.
  • Ako je riječ o sigurnosnoj oznaci na koferu, možete odabrati Prenesite historiju putovanja sljedećem vlasniku. Prenose se samo mjesto i vrijeme, ništa lično.

Dobro je znati

  • Samo vlasnik može ukloniti proizvod. Suroditelj umjesto toga može napustiti dijeljenje.
  • Ako želite samo napraviti pauzu, radije pauzirajte proizvod. Pogledajte Pauzirajte proizvod.
Niste pronašli odgovor?
Pišite nam